Hartige aspergetaart met geitenkaas en honing
Ingrediënten
- g
- g
- el
- tl
- g
- g
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Snijd het uiteinde van de asperges af en schil ze. Kook de asperges 10 minuten in een grote kookpot met gezouten water. Haal de pot van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water nagaren onder deksel.
Stap 3
Splits een ei en klop de eierdooier, geitenkaas, 4 el melk en de honing los in een kom. Knip ondertussen de rucola fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap en laat de randen iets dikker. Plaats wat bakpapier op een bakplaat en leg het bladerdeeg hierop.
Stap 5
Spreid het geitenkaasmengsel uit over het bladerdeeg en vermijd hierbij de randen. Verdeel vervolgens de asperges over het deeg. Splits het andere ei en klop de eierdooier los met de rest van de melk. Bestrijk hiermee de aspergetaart.
Stap 6
Bak de taart in ca. 30 minuten goudbruin. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en rooster deze kort aan in een pan. Haal de taart uit de oven en bestrooi deze met de hazelnoten. Serveer warm of koud en werk eventueel af met een fris slaatje.