Spruitjes met spek, walnoten en honing
Ingrediënten
- g
- g
- g
- el
- el
Instructies
Stap 1
Snijd de uiteinden van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes grondig. Kook ze vervolgens in ongeveer 4 min. gaar in gezouten water. Giet af en zet apart.
Stap 2
Pel en versnipper de sjalot. Snijd ook de knoflook in heel dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes.
Stap 3
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Schep met een schuimspaan uit de wok.
Stap 4
Roerbak de spruitjes samen met de versnipperde sjalot op halfhoog vuur ca. 2 min. Voeg halverwege de honing toe.
Stap 5
Voeg de knoflook en walnoten toe aan de gekarameliseerde spruitjes en laat ongeveer 30 sec. meebakken.
Stap 6
Roer op het einde de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smakelijk!