Skip to content

Stoofpotje met Meli Dadelstroop

Lunch & Diner
Vlees & Gevogelte
Stoofpotje met Meli Dadelstroop
Bereidingstijd
90 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • tl
  • tl
  • ml

  • (geperst)
  • cm
    (geraspt)
  • g
  • ml
  • ml
  • ml
  • el
  • tl
    (gemalen)
  • el

Instructies

Stap 1

Meng het zout en de ras el hanout samen en wrijf de kip in met de kruiden. Verhit de olijfolie in een gietijzeren kookpot en bak de gesnipperde sjalotten 4 à 5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 2

Voeg de look en gember toe en bak gedurende 3 minuten. Haal de gebakken kruiden uit de kookpot en bak de kip in dezelfde pot aan alle kanten goudbruin op een middelhoog vuur

Stap 3

Schil en snijd de wortelen en courgette in stukken. Doe ze in de kookpot samen met de abrikozen, rozijnen, muntblaadjes en gebakken uien-look-gember-mengsel. Meng in een andere kom de kippenbouillon met Meli Dadelstroop, harissa, tomatenconcentraat, citroensap en komijn. Voeg toe aan de kookpot met kip.

Stap 4

Breng aan de kook, dek af en laat daarna 1 uur zachtjes pruttelen. Werk af met pijnboompitten en verse munt. Serveer met rijst of couscous.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.