Vanille-ijs met gebakken appeltjes en Meli honingkoek
Ingrediënten
- el
- g
- tl
-
ml
(optioneel) - g
- g
- g
Instructies
Stap 1
Laat de rozijnen weken in amaretto, rum of water.
Stap 2
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot het goudbruin kleurt. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Stap 3
Snijd de appels in partjes.
Stap 4
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes tot ze zacht beginnen te worden. Strooi de bruine suiker erover en voeg de Meli honing toe. Laat dit rustig karamelliseren.
Stap 5
Voeg de geweekte rozijnen (inclusief vocht), kaneel en steranijs toe. Laat alles kort sudderen en haal vervolgens de appeltjes en saus uit de pan.
Stap 6
Snijd de Meli honingkoek in kleinere stukken (bijvoorbeeld diagonaal in tweeën). Bak de honingkoek in dezelfde pan op hoog vuur tot deze licht krokant wordt.
Stap 7
Leg een sneetje honingkoek op elk bord. Voeg wat gekarameliseerde appeltjes toe en schep er een bolletje vanille-ijs bovenop.
Stap 8
Werk af met de rozijnen, geroosterde amandelschaafsel en een scheutje van de overgebleven saus. Garneer met een blaadje munt en serveer direct.