Hawaiiaanse honinggarnalenspiesjes
Hawaiiaanse honinggarnalenspiesjes met Meli honing: tropisch BBQ-alternatief voor vlees. Ontdek het recept!
Ingrediënten
- g
- el
- kop
- el
- el
- el
- tl
Instructies
Stap 1
Als je houten spiezen gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Stap 2
Rijg de garnalen, stukjes ananas, rode paprika en rode ui aan de spiezen.
Stap 3
Meng in een kleine kom de honing, sojasaus, sriracha, limoensap, fijngehakte knoflook en geraspte gember tot een gladde saus.
Stap 4
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
Stap 5
Bestrijk de spiezen licht met olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Stap 6
Leg de spiezen op de hete grill. Grill ze ongeveer 2-3 minuten per kant, tot de garnalen roze en ondoorzichtig zijn en de groenten licht aangebrand.
Stap 7
Bestrijk tijdens het laatste minuutje grillen de spiezen royaal met de pittige honingglazuur. Haal de spiezen van de grill.