Een smaakvolle, hartige en licht pittige ovenschotel met een zoete twist. Perfect voor een avondmaal met karakter.
Hot Honey Pepperoni Pasta Gratin
Deze Hot Honey Pepperoni Pasta Gratin met Meli honing combineert het zoete van honing met het pittige van pepperoni in een smeuïge pastaschotel. Een snel en makkelijk eenpansgerecht dat perfect is voor drukke dagen. Zet in geen tijd een verwarmende smaakbom op tafel!
Ingrediënten
- g
- g
- el
- tl
- tl
- ml
- g
- g
- el
- tl
- el
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Neem een diepe ovenschaal. Meng daarin de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, suiker, zout en peper.
Stap 3
Voeg de ongekookte pasta toe en roer goed zodat alle stukken bedekt zijn.
Stap 4
Giet de bouillon erbij zodat de pasta bijna onderstaat.
Stap 5
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten. Halverwege kun je voorzichtig even roeren.
Stap 6
Verwijder de folie en verdeel de mozzarella over de pasta, gevolgd door de pepperoniplakjes.
Stap 7
Meng de Meli-honing met de chilivlokken en drizzle dit over het geheel.
Stap 8
Bak nu nog 15 à 20 minuten zonder folie, tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de pepperoni licht krokant.
Stap 9
Meng intussen de ricotta met citroensap en rasp.
Stap 10
Haal de schaal uit de oven, verdeel de ricottomengeling in kleine dotjes over het gerecht en strooi wat verse basilicum erover.
Stap 11
Serveer direct — eventueel met een extra drizzle van hot honey en een blaadje basilicum.