Meli-balletjes met muesli en bosbessen
Ingrediënten
- g
- g
- g
- g
- g
- g
- g
- g
- g
-
g
(vers of diepvries) - tl
Instructies
Stap 1
Breng de blauwe bessen samen met 1 eetlepel water aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de bessen zacht zijn en uit elkaar vallen. Voeg de honing en de kokosolie toe en roer tot alles is gesmolten. Laat het mengsel afkoelen.
Stap 2
Doe de amandelen, havermout, pompoenpitten, chiazaad, rozijnen, cranberries (of gojibessen), en zonnebloempitten in een grote mengkom. Voeg eventueel het cacaopoeder of acai poeder toe.
Stap 3
Giet het afgekoelde blauwe bessenmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed tot een plakkerige massa.
Stap 4
Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er balletjes van.
Stap 5
Plaats de balletjes minstens 1 uur in de koelkast voordat je ze serveert.