In samenwerking met Noa Van Ongevalle (The Pharmacy)
Verfrissende cocktail met citroenverbena
Ingrediënten
- cl
- cl
- cl
- ml
- g
- tl
Instructies
Stap 1
Beginnen doen we met de citroenverbena siroop. Doe het water met de suiker in een pan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost en zet vervolgens het vuur op een lager pitje.
Stap 2
Snijd de citroen in schijfjes en voeg deze samen met de citroenverbena toe aan het mengsel. Laat 5 minuten mee opwarmen.
Stap 3
Zet het vuur uit en laat de kruiden en citroen een uurtje intrekken. Zeef hierna alles uit het mengsel. Je kan de siroop nu meteen gebruiken in de cocktail. (De siroop is 1 week houdbaar in de koelkast.)
Stap 4
Giet voor de cocktail, de gin en de citroenverbena siroop in een longdrink glas. Voeg er vervolgens de honing en het versgeperst citroensap aan toe. Top het glas af met een beetje bruiswater. Gezondheid!
Meer recepten zoals dit
Bereidingstijd 10-min
Banaan op een stokje met honingcrumble
Bereidingstijd 10-min
Mini-cookies met noten, chocolade en Meli-dadelstroop
Bereidingstijd 30-min
Waterijsjes van citroenlimonade en Meli Honing
Bereidingstijd 10-min
Bubbels met peer en Meli honing
Bereidingstijd 10-min
Heerlijke honingkoekterrine van Fabbie Yapado
Bereidingstijd 45-min