Frisse wortelsalade met couscous en Meli-honingdressing - Meli Skip to content

Frisse wortelsalade met couscous en Meli-honingdressing

Lunch & Diner
Vegetarisch
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • ml
    (warm)
  • g
  • g
  • el
    (+ extra voor afwerking)
  • el
  • el

Instructies

Stap 1

Voor dit gerecht heb je (warme) groentebouillon nodig.

Stap 2

Giet de couscous in een schaal en voeg het grootste deel van de warme bouillon toe. Laat de couscous wellen en het vocht absorberen. Proef na een paar minuten en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.

Stap 3

Snijd de wortels met een fijne schiller in lange, dunne repen (zoals spaghetti) en doe deze in een grote kom samen met de rozijnen en gedroogde veenbessen.

Stap 4

Hak de pistachenoten grof en rooster ze kort in een droge pan. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Stap 5

Spoel de peterselie, koriander en munt schoon. Snipper de kruiden fijn.

Stap 6

Meng de kruiden en de gewelde couscous door de wortels in de kom.

Stap 7

Maak de dressing in een schaaltje. Meng de Meli honing met een scheutje wijnazijn en de mosterd. Voeg daarna de notenolie en een scheutje sesamolie toe. Roer goed met een garde tot een lichtgebonden vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Schenk de honingvinaigrette over de wortelsalade en meng alles goed. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.

Stap 9

Snijd de vijgen in vieren en leg ze bovenop de couscoussalade. Druppel er wat extra Meli honing overheen.

Stap 10

Werk de salade af met de geroosterde pistachenoten, granaatappelpitjes en een paar blaadjes verse kruiden.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.