Pompoenen uitgesneden voor Halloween, en zin om iets origineels te maken met de inhoud? Probeer deze pompoen-honing muffins!
Pompoen-honing muffins
Pompoen-honing muffins zijn de ideale verwennerij voor tijdens het herfstseizoen.
Ingrediënten
- g
- tl
- tl
- g
-
g
(gekookt & gepureerd)
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinbakvorm met muffinpapiertjes en zet opzij.
Stap 2
Meng bloem, zout, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom. Zet opzij.
Stap 3
Doe de boter in een kom en mix met een elektrische mixer over het oppervlak tot de boter een lichte kleur krijgt. Voeg daarna de honing, het ei en de pompoen toe en meng tot een geheel.
Stap 4
Voeg de inhoud uit stap 2 bij de inhoud uit stap 3 en meng tot er geen klonters meer overblijven. Voeg de pecannoten toe en meng kort.
Stap 5
Vul de muffinvormpjes met het beslag. Werk eventueel af met wat suiker over de muffins voer een extra zoete toets.
Stap 6
Bak 25 à 30 minuten in de oven.
Meer recepten zoals dit
Bereidingstijd 30-min
Cupcakes met bijtjes en honing-botercrème
Bereidingstijd 60-min
Honing-appel muffins
Bereidingstijd 40-min
Banaan Honing Yoghurt Muffins
Bereidingstijd 15-min
Pastéis de Belém (Portugese roomtaartjes)
Bereidingstijd 40-min
Zelfgemaakte granola met heerlijk zoete honing
Bereidingstijd 20-min