Zeebaarsfilet met sausje van honing, mosterd en dille - Meli Skip to content

Zeebaarsfilet met sausje van honing, mosterd en dille

Lunch & Diner
Vis
Bereidingstijd
40 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • el
  • tl
  • cl

Instructies

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Kruid de zeebaarsfilets met flink wat peper en zout, en bak hem lichtbruin.

Stap 3

Snijd de venkel, sperzieboontjes en zoete aardappel fijn, de zoete aardappel eventueel met een dunschiller voor een extra touch.

Stap 4

Leg de groentjes in een ovenschaal met wat olijfolie, dille en peterselie en laat gedurende 15 minuten garen in de oven.

Stap 5

Versnipper de sjalot en laat met wat olijfolie fruiten in een steelpan.

Stap 6

Voeg hierbij 1 dl water, roer het aanbaksel los en meng hierbij de honing, het citroensap, de mosterd en de room toe.

Stap 7

Verkruimel het bouillonblokje onder het mengsel en roer goed om. Werk af met nog wat dille en peterselie.

Stap 8

Serveer de zeebaarsfilet met de groentjes, de saus en eventueel wat aardappelpuree.
(ook lekker met krielaardappeltjes!)

Barbecuetip: Maak een papillot met alle ingrediënten en laat ongeveer 12 min. garen op de barbecue.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.