Snelle kipwok met Meli honing en groenten - Meli Skip to content

Snelle kipwok met Meli honing en groenten

Lunch & Diner
Vlees & Gevogelte
Bereidingstijd
20 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
  • g
  • g
  • el
  • el

  • (naar smaak)
  • tl
  • cm
  • el

Instructies

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de kip met groenten klaar.

Stap 2

Roer de Meli honing los met de sojasaus. Voeg naar smaak chilisaus toe, een klein beetje sesamolie en het sap van een halve limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.

Stap 3

Pel de knoflook en rasp deze bij de saus. Schil de gember en rasp deze ook bij de saus.

Stap 4

Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje arachideolie toe. Zorg dat de olie goed heet is.

Stap 5

Bak de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om of schud de wok.

Stap 6

Voeg de wokgroenten toe aan de kip en roerbak ze kort.

Stap 7

Giet de saus erbij en laat alles karamelliseren op hoog vuur. Zorg ervoor dat de groenten nog een beetje knapperig blijven.

Stap 8

Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en meng de koriander door de kip en groenten.

Stap 9

Serveer de kip en groenten met de gekookte rijst.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.