Skip to content

Valentijnscake met appel en honing

Valentijnscake met appel en honing
Bereidingstijd
90 minuten
Aantal personen

Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Schilmes
  • Mengkom
  • Zeef
  • Grote lepel
  • Klopper

Ingrediënten

  • g
    (+ extra klontje)
  • g
    (+ beetje extra)
  • g
  • g

Instructies

Stap 1

Snij de boter in stukken. De boter is hiervoor best op kamertemperatuur. Voeg de honing en suiker toe en meng tot een gladde massa. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag.

Stap 3

Zeef de bloem door het mengsel. Door te bakken met gezeefde bloem, krijg je uiteindelijk een beter en luchtiger resultaat.

Stap 4

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees van elke appel in kleine stukken.

Stap 5

Voeg de appels toe aan het beslag, samen met het bakpoeder en de kaneel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 6

Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met bloem.

Stap 7

Doe het beslag in de vorm. Bak de cake goudbruin in een oven van 180 °C, gedurende een uur.

Stap 8

Laat het gebak rustig afkoelen. Ontvorm nadien.

Stap 9

Werk de cake eventueel af met wat bloemsuiker en verras je geliefde met vers gebak!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.