Zalm met honing en look
Ingrediënten
- g
- g
- g
- el
- el
Instructies
Stap 1
Leg de zalm in een aluminiumfolie.
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje en meng met de honing, look en citroensap tot een homogeen mengsel.
Stap 3
Smeer het stuk zalm in met het mengsel en kruid af met peper en zout. (indien gewenst kan je nog een scheutje witte wijn toevoegen)
Stap 4
Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er niks door kan sijpelen.
Stap 5
In de oven:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Plaats in een schaal en zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Open de folie en laat nog 2 à 3 minuten braden voor een knapperige korst.
Op de barbecue:
Leg de zalm 20 à 25 minuten op de BBQ.
Stap 6
Garneer met peterselie en citroenschijfjes.
Serveer met rijst en groenten naar keuze.