In samenwerking met Kokerellen: www.kokerellen.be
Bruschetta met ricotta, geroosterde druiven en tijmhoning

Ingrediënten
- g
- el
- g
- el
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Neem een ovenschaal. Snij de druiven doormidden en meng ze samen met één eetlepel olijfolie en één eetlepel balsamicoazijn. Verdeel de verse tijm over de druiven en kruid alles goed met peper en zout. Schud de ovenschaal zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Zet in de oven voor 15 minuten.
Stap 3
Snij het stokbrood in 12 gelijke broodjes.
Stap 4
Leg de broodjes op een bakplaat en bestrijk eventueel met wat olijfolie. Bak ze in de oven (eventueel boven de druiven) voor zo’n 6-8 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 5
Besmeer de broodjes met een genereuze portie van de ricotta en verdeel hierover wat van de druiven.
Stap 6
Werk af met nog wat verse tijm en tot slot de acaciahoning. Je kan de bruschetta zowel koud als warm serveren.
Meer recepten zoals dit
Bereidingstijd 10-min
Snelle kipwok met Meli honing en groenten
Bereidingstijd 20-min
Lunch wraps met kip, mango en honing
Bereidingstijd 30-min
Herfstsalade met roquefort en warme croutons
Bereidingstijd 40-min
Zalm met honing en look
Bereidingstijd 30-min
Stoofpotje met wortel, selder en honingkoek
Bereidingstijd 60-min