Een heerlijk zoet tussendoortje met een vleugje Meli honing en krokant bladerdeeg. Simpel, snel en onweerstaanbaar!
Mini tarte tatins met honing en appel
Zin in iets zoets dat snel op tafel staat? Deze mini tarte tatins met appel en Meli honing zijn makkelijk te maken en heerlijk als tussendoortje of als dessert. Heerlijk om warm te serveren, met een kopje koffie of een bolletje vanille-ijs!
Ingrediënten
- el
- el
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Je hebt ongeveer 4 tot 6 plakjes per gebakje nodig.
Stap 4
Snijd de bladerdeegvellen in 10 rechthoeken.
(Of gebruik een leuk vormpje om er speelse gebakjes van te maken!)
Stap 5
Klop het ei los met de melk in een kleine kom. Zet even opzij.
Stap 6
Bestrijk het bakpapier met een eetlepel Meli-honing en bestrooi met amandelschilfers.
Stap 7
Leg de appelplakjes op de honing en bedek met een stukje bladerdeeg.
Stap 8
Druk de randen aan met een vork en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
Stap 9
Bak 18 à 20 minuten in de oven, tot de gebakjes mooi goudbruin zijn.
Stap 10
Haal uit de oven en laat even afkoelen tot ze aan te raken zijn.
Stap 11
Draai de mini tarte tatins om en bestuif met poedersuiker.