Oosterse varkensspiesjes met honing-pindasaus
Ingrediënten
-
g
(dun) - el
- el
- el
- el
-
(fijngehakt) -
tl
(geraspt) - tl
- tl
- tl
- el
- tl
- tl
-
(fijngehakt) -
cm
(geraspt) - tl
- ml
- el
Instructies
SPIESJES
Stap 1
Snijd het vlees in brede repen en klop deze eventueel iets platter. Hak de knoflook fijn en rasp 1 tl verse gember.
Stap 2
Maak een marinade van de sojasaus, olie, citroensap, gember, honing, knoflook, kurkuma, komijn en cayennepeper. Leg het vlees in de marinade en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
Stap 3
Prik de vleesrepen op satéstokjes en bestrooi met een beetje zout. Gril de spiesjes goudbruin in een beetje olie en een klein beetje van de marinade.
Tip
Marineer de spiesjes één nacht in de koelkast.
HONING-PINDASAUS
Stap 1
Verhit de olie in een pan en bak de fijngehakte knoflook en geraspte gember kort.
Stap 2
Voeg de pindapasta, sojasaus, gemalen komijn, kokosmelk, sambal en honing toe. Roer goed tot een gladde saus en verwarm op een laag vuur.
Stap 3
Serveer de spiesjes met de warme pindasaus.
Tip
Lekker met rijst of een frisse salade!