Oosterse varkensspiesjes met honing-pindasaus - Meli Skip to content

Oosterse varkensspiesjes met honing-pindasaus

Lunch & Diner
Vlees & Gevogelte
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal personen

Ingrediënten

  • g
    (dun)
  • el
  • el
  • el
  • el

  • (fijngehakt)
  • tl
    (geraspt)
  • tl
  • tl
  • tl
  • el
  • tl
  • tl

  • (fijngehakt)
  • cm
    (geraspt)
  • tl
  • ml
  • el

Instructies

SPIESJES

Stap 1

Snijd het vlees in brede repen en klop deze eventueel iets platter. Hak de knoflook fijn en rasp 1 tl verse gember.

Stap 2

Maak een marinade van de sojasaus, olie, citroensap, gember, honing, knoflook, kurkuma, komijn en cayennepeper. Leg het vlees in de marinade en laat het 1 nacht in de koelkast staan.

Stap 3

Prik de vleesrepen op satéstokjes en bestrooi met een beetje zout. Gril de spiesjes goudbruin in een beetje olie en een klein beetje van de marinade.

Tip

Marineer de spiesjes één nacht in de koelkast.

HONING-PINDASAUS

Stap 1

Verhit de olie in een pan en bak de fijngehakte knoflook en geraspte gember kort.

Stap 2

Voeg de pindapasta, sojasaus, gemalen komijn, kokosmelk, sambal en honing toe. Roer goed tot een gladde saus en verwarm op een laag vuur.

Stap 3

Serveer de spiesjes met de warme pindasaus.

Tip

Lekker met rijst of een frisse salade!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.